//Random Awesome

Dashboard | +Follow
I miss the old you.
Wednesday, 15 August 2012 | 21:24 | 0 ChickyCherry
Assalamualaikum cinta. I miss you, i miss us and i miss the old you :) Mana awak pergi? mana awak menghilang sayang? Saya tunggu awak hampir 5bulan tau? Kenapa awak pergi begitu saja? Awak tahu tak betapa hati saya terseksa tanpa awak disisi saya? Awak, tolong buka mata luas-luas, tolong pandang dan hargai saya sementara saya masih ada. Saya tahu bukan senang nak dapat kepercayaan balik, tetapi saya boleh buktikan demi awak sejauh mana cinta, kasih dan sayang saya buat awak. Setiap malam saya akan stalk semua text kita yang dulu. Awak tahu tak? Saya ambil tahu semua tentang awak? Saya rindu semua kenangan bersama awak, saya rindu nak tengok awak senyum, saya rindu nak tengok awak caring dengan saya, saya rindu nak tengok awak usek saya, saya rindu nak tengok awak pakai smart-smart then kenyit mata kat saya, saya rindu nak tengok awka korban untuk saya. Saya rindu semuanya tentang AWAK! Awak cukuplah seksa saya selama 5bulan ini. Saya tak mampu, tak kuat nak hadapi semua ini. The moment yang paling saya rindu tentang awak : 1) Bila dah lama tak jumpa,dan bila jumpa semuanya jadi sweet 2) Bila balik sekolah mesti awak selalu tunggu saya sampai mama datang. Kadang-kadang awak teman saya balik jalan kaki even rumah kita jauh sangat 3) Bila bulan puasa, kalau sama-sama malas pergi terawih, mesti awak ajak saya jumpa. Dan lepas jee buka puasa, awak mesti call saya <3 4) Bila saya cakap, Bie, bby lapar, mama takde kat rumah. Awak terus cakap nak siap-siap pergi beli makanan untuk saya. 5) Awak suka usek saya sampai saya nangis. Dan bila saya nangis awak mesti pujuk saya sampai saya cair. Awak sangat romantik tau? 6) Setiap malam kita mesti OTP kan? Tak sah kalau tak manja-manja. Sometimes kita OTP sampai pagi <3 7) Sebelum awak pindah, kita sama-sama sedih kan? Masing-masing taknak ditinggalkan. Awak cakap, Bie pergi sekejap je sayang. Bie pergi demi masa depan kita. Bie nak berjuang untuk bby. Saya terharuu sangat :( 8) Malam before awak pindah, kita ada skype kan? Tetiba saya nangis sebab sebak sangat tengok muka awak. Awak cakap, Bby, kalau bby dekat dengan bie, bie dah lap air mata bby. Tapi kita jauh sayang. Saya ingat semua tu <3 9) Awak selalu susah hati bila saya sakit. Ada satu malam tu, awak sanggup hantar ubat rumah saya around 2a.m. 10) Bila sampai masa tournament peringkat sekolah. Awak sanggup pergi tengok saya dekat SMKKJ. Awak bawak dslr snap setiap kali saya main. Awak bagi semangat kuat untuk saya. Saya rindu semua tu :( 11) Bila saya pergi rumah awak, tetiba saya tertidur atas sofa. Awak kejutkan saya suruh tidur dalam bilik akak awak. Awak on aircond dan awak selimutkan saya. 12) Bila online mesti chatting sama-sama lepas tu manja-manja. Kadang-kadang awak guna fb saya, saya guna fb awak. So sweet <3  Awak, banyak lagi kenangan terindah antara kita yang memang sukar saya lupakan. Tapi biarlah semua tu dalam ingatan saya sampai mati. Saya harap awak pun takkan lupa semua tu even awak sangat sibuk dengan life awak sekarang. Awak, saya nak awak tahu, sejujurnya saya takkan lupakan awak, saya akan tetap cintakan awk sleagi saya hidup. Saya bagi harapan tinggi untuk awak. Saya yakin jodoh kita ada suatu hari nanti. Saya dah cuba sedaya upaya saya untuk lupakan awak, tapi sukar untuk semua tu. Awak, nak tahu tak? Saya sanggup coontact dengan budak sekolah awak sebab saya nak tahu semua tentang awak. Saya contact dengan Ida, mesti saya tanya. "Ida ada jumpa aiman tak hari ini?" Dan saya cuba usaha nak contact dengan classmate awak. Saya contact dengan Salsa. Dan saya dah tahu segalanya tentang awak. Awak kat sana camne-camne. Salsa always story dekat saya sebab dia nak tolong kita bersama balik. Saya sanggup buat semua tu untuk awak. Kata Ida " Eika memang seorang yang tabah dimata lelaki " Ida tak sanggup tengok saya camni bila awak dah buat taktau. Saya kecewa bila banyak awak tipu saya. Tapi saya tak kesah, sebab tu hak awak. Saya cuba lupakan semua tu dan terus mencintai awak. Awak, tiada orang yang dapat pisahkan kita. Melainkan MATI yang pisahkan kita. Awak, saya tunggu awak selagi saya masih hidup. Saya masih ingat janji-janji kita. Saya masih ingat semua kata-kata awak sebelum awak pindah. Memang awak dah berubah sekarang, tapi saya harap cinta awak untuk saya masih kuat. Saya rindu semua tentang awak. Tak dapat saya nak luahkan dengan kata-kata lagi. Saya harap awak dapat rasakan apa yang saya rasakan saat ini. Maafkan saya, saya tak dapat menahan kesakitan dalam hadapi semua ini. Saya dapat rasa apa yang awak rasa dulu. Maafkan semua kesalahan saya pada awak selama ini. Beri peluang terakhir untuk saya tebuskan segala kesalahan saya pada awak. Saya janji saya akan buat apa yang awak nak. Saya dah besar dan saya dah boleh pikir panjang. Saya fikir masa depan saya suatu hari nanti. And saya masih ingat janji kita, yang kita nak kahwin kalau ada jodoh kan? Awak saya ingat semua tu :') Yakinlah pada saya kali ini, saya akan jaga awak sampai bila-bila, saya akan setia pada cinta awak, saya akan cuba bahagiakan hidup awak. Percayalah, TIADA PEREMPUAN LAIN YANG SANGGUP SABAR DAN TERUS MENCINTAI AWAK SAMPAI SAAT INI. Pandanglah saya buat kali terakhir, renunglah semua pengorbanan saya demi awak. Akhir kata, hati, perasaan da jiwa saya semua saya serahkan untuk awak. Walapun dah banyak saya terluka, saya tetap cuba mencintai awak sampai saat ini. Awak segala-galanya buat saya NIK MUHAMMAD AIMAN. Assalamualaikum <3 

Thanks for reading. Much love!

Spm Candidates
Saturday, 4 August 2012 | 06:22 | 0 ChickyCherry
Assalamualaikum again! Heheh im back! Mintak ampun mintak maaf kalau lagu titew sedih gila. Ekceli masa tengah edit blog, hati tenang sedih, tengah rindu someone :( Sorry guys. But still fun right? Hey all hey guys. Kali ni saya nak cakap about Spm Candidates. Siapa? Yeah, that's me. Muka tak ready langsung kan? :D Adik-adik yang bakal alami tahun spm kan, awak akan rasa camne saya rasa. Tinggal 3bulan but still memain :( Dugaan banyak, salu je ada. Nak study jadi malas, nak pergi kelas ada je problem, nak buat itu, nak buat ini semua ada halangan. Sekarang pergi sekolah macam kosong tau? Urgh cikgu mengajar satu pun tak masuk dalam kepala. Plus, geng2 mulut banyak ni dah kena cop dengan cikgu. Nama makin naik :( Untunglah kan? Yang paling menyakitkan hati bila penuh dengan projek tingkatan 5. Heh, penting ke projek tu? Buang masa student je tau tak? Cikgu yang mintak tu pulak macam nak mintak kaki jee. Pleaselaa jangan bagi tekanan dekat kami semua. Banyak menda nak kena pikir tahu tak? Serabut sangat. Semua nak tunggu habis spm. Tak sanggup nak lalui situasi yang sama lagi.

Hari ni 15 Ramadhan right? 2 Minggu lagi nak raya. Then after raya, kiteorang ada Trial Spm. Damn it! Tak sempat nak study lah wei. Nak raya lagi nak exam lagi. Preparation pun takde langsung. Bak kata batch spm tahun ni, orang raya, kita duk baca buku. Best kan? :/ Tapi kan, dengan dugaan ni, buat kami makin strong nak hadapi spm. Walaupun malas, cuba nak lawan semua tu. Even takde pun yang nak result dorang down gila. Kelas tusyen lately, dah makin banyak. Tapi ada je yang excuse dan tak sedar diri lagi :) Kawan-kawan satu kelas pulak tak satu kepala. Kerja nak cari gaduh. See! Camne nak bahagia masa belajar dalam kelas kan. Kadang-kadang malas nak peduli sesiapa. Rasa nak stay kat meja dan study sorang-sorang. Tapi, bila buat camtu kena sound konon best student pulak. Aih tak paham -.- Pape pun hati tetap kena strong, jangan peduli apa yang naj jadi. Teruskan study hard. Spm just around the corner guys :(

Before balik sekolah hari khamis ritu, sempat pergi tengok berapa hari lagi nak spm. Terkejut gila tetiba hari tak lama sangat dah. Tak sampai seratus hari dah. Just tinggal around 95 hari nak spm. Risau tak boleh tidur malam wei hihi. Its okeylah, lepas spm nak lepas semua tekanan masa form5. Banyak planning kiteorang after nanti hihi. Adik-adik jangan jelous, nanti korang rasa pulak camne tekanan masa spm nanti. Kalau takde yang nangis memang tipulah. Papepun, kami dah nekad ramai-ramai 3bulan ni je nak study and focus betul-betul. nanti lepas spm insyaallah kami akan rindukan balik masa tahun spm. Sebab banyak kisah hidup suka duka masa tahun peperiksaan. Percayalah dekat universiti nanti semuanya rindukan zaman sekolah. Jadi, hargai zaman sekolah selagi masih ada. Kiteorang tension pun stil datang sekolah. Bak kata cikgu, berapa bulan lagi awak nak pakai baju sekolah. Nanti dah takde dah baju sekolah. Betul jugak kan? Hehehe, so guys Good Luck For Our Examination Trial and Spm. Do your best! Also for me. Semoga result kita semua gempak dari sebelum ni insyaallah. Assalamualaikum, much love!





Thanks for reading. Much love!


Older Post
The Webmaster



Hai assalamualaikum Just called me Eika. I'm sweet 17, SPM candidate. Yeah, I was born from Terengganu. I'm a do not care what people want to say, I love my friends, I am faithful to my love, I can not live without the people I love, I just ordinary people. I am Me. In all the world, there is no one else exactly like me. Everything that comes out of me is authentically mine, because I alone chose it. I own everything about me, my body, my feelings, my mouth, my voice, all my actions, whether they be to others or myself. Please be nice to me guys. Much love!

Navigations

Entries About Links

Tagboard



Assalamualaikum Hamba Allah :)

Credit



Template : Aina Hanani
Background : Sis Una
Image : We ❤ it